FAQ

FAQ

 

Waar komen de stoffen vandaan?

De stoffen voor Merlot Mini komen uit Portugal, Turkije en Duitsland en zijn allemaal gecertificeerd met het GOTS keurmerk.

 

Waar wordt de kleding gemaakt?

In Den Haag en in Leidschendam. Het wordt gemaakt door mijzelf, Merlot. Ik werk meestal vanuit mijn werkplek thuis in Leidschendam, maar regelmatig werk ik vanuit Den Haag als ik even een 'change of scenery' wil. Een leuk weetje; een deel van de collectie wordt gemaakt op de naaimachine waar mijn moeder vroeger mijn kinderkleertjes op naaide!

 

Wat is slow fashion?

Slow fashion is de tegenhanger van fast fashion. Waar er in de branch zoveel massa productie plaatsvindt, wil ik een ander geluid laten horen. Merlot Mini maakt de kleding op order, zo ligt er bij mij nooit een voorraad te verstoffen waar niemand op zit te wachten. Ook zijn er bij sommige merken wel zes collecties per jaar. Ik vind; een trui voor de winter kan ook in het voorjaar, en een t-shirt van de zomer, ook in de herfst. De kwaliteit van de stoffen is er dan ook naar om lang mee te gaan. Ik probeer op alle vlakken, van productie tot aan de voordeur de juiste keuzes te maken voor mens en milieu;

-De stoffen zijn gecertificeerd met het GOTS keurmerk om zeker te weten dat de productie ervan op eerlijke en milieuvriendelijke manier heeft plaatsgevonden.
-Bestellingen worden pas gemaakt na een order, dit zorgt ervoor dat er geen voorraad blijft liggen. 
-Van restlapjes worden kleine kadootjes gemaakt voor bestellingen boven de €50,- om zelf te houden of weg t geven, dat is aan jou, maar zo blijft er zo min mogelijk over. 
Van de wat grotere reststukken worden 'Merlot's Lefties' gemaakt. Deze vind je in de stories op Instagram of Facebook. Dit zijn items waarbij de stoffen niet met elkaar matchen, maar wel gewoon super leuk zijn, en voor een zacht prijsje!
-Mijn verpakkingen zijn van gerecycled materiaal, zelfs mijn stickers zijn plant-based! 
-Woon je in de buurt van Het oude centrum van Leidschendam, of in de wijken rondom het regentessekwartier in Den Haag? Dan kom ik jouw pakketje op de fiets brengen! Ik stort dan je verzendkosten terug. Gezond voor het milieu, en ook voor mij!

Is dit allemaal niet heel veel werk? Ja het is echt super veel werk! Maar ik word daar ook super blij van! In mijn visie gaan mensen bewuster en ook creatiever om met het gebruiken van kleding. Ik wil een steentje bijdragen aan de toekomst van de kinderen die in mijn kleren rondlopen.

 

Wat betekent het GOTS keurmerk?

Global Organic Textile Standard. Het is een hele mond vol, maar is voor mij ook erg belangrijk om op te letten bij het maken van de kleding voor Merlot Mini. Het is een wereldwijd leidende standaard voor het produceren van organische vezels, inclusief ecologische en sociale criteria. Wil je hier uitgebreid over lezen? Kijk dan eens op www.global-standard.org . Daar kunnen ze het je haarfijn uitleggen.

 

Is er een fysieke winkel?

Nee er is geen fysieke winkel. Wie weet komt dit nog in de toekomst, of wie weet ligt Merlot Mini straks wel in andere winkels. Zodra het zover is, lees je het hier als eerst!

 

Hoe vind ik de juiste maat?

Onder klantenservice vind je het kopje maat tabel. Hier heb ik een uitgebreide tabel gemaakt om te helpen bij het kiezen van de juiste maat. Twijfel je toch nog tussen twee maten? Kies dan altijd de grootste van de twee. Zeker bij de baby's geldt; past het nu niet, dan volgende week wel!

 

Wil je nog meer weten over Merlot Mini? Kijk dan ook even op de Blog pagina of volg Merlot Mini op social media!

 

© 2021 - 2023 Merlot Mini | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel